Almavirág Fesztivál, Kozárd

-
2012.04.22.

Almavirág Fesztivál, Kozárd

Hagyományőrző, kulturális és gasztronómiai esemény. A Bézma-alji Falujárás szervezői sok szeretettel meghívják Önt és kedves Családját a 2012. április 28-i vidám, tavaszköszöntő 7. Almavirág Fesztivál programjaira!


Köszöntsük együtt a Bézma-alji Kozárdon az almafák virágzását vidám, pezsdítő hangulatban, kellemes muzsikával, finom palóc ételekkel, szórakoztató műsorokkal, kézműves- és helyi termék vásárral.
A térségi hagyományőrzők mellett fellép a „Samoobrazovanie-1919" Primorszkói Bolgár Tánceggyüttes, a Cimbaliband zenekar autentikus hangzásvilágával,
Zsuzsi és Orsi Nosztalgia műsorával,
és a Karancs OLD Boys Szaxi-Dixi Együttes élő koncerttel.
Egész nap helyi termék kiállítás és vásár finom kozárdi házi lekvárokkal, mangalica termékekkel, kozárdi bio- és palotási magvas, aszalt gyümölcsös mézekkel, bokri juhsajtokkal, terényi kecskesajttal, és sok más finomsággal. A különleges kézműves remekek között felvonul a vanyarci patkolt tojás, tari kerámiák, hímzett-szövött palóc textíliák, fazekas termékek és még sok más színes látnivaló.
A legkisebbek egész napos játszóházban tehetik próbára ügyességüket Mikuskáné Jutka nénivel, a nagyobbakat a Faluházban tardi Matyó kiállítás várja. A Palóc Galéria és az IKSZT kapui nyitva állnak az érdeklődők számára.

Forrás: Kozárd település honlapja

Időpont, nyitva tartás 2012. április 28. /szombat/




ElérhetőségekCím: Kozárd, Kozárdi Almavölgy 

Tetszett a(z) Almavirág Fesztivál, Kozárd hír? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) Almavirág Fesztivál, Kozárd hír? Írd meg véleményed!

További Gastro hírek

8. Debrecziner Gourmet fesztivál (2024)

Ízkánaán, Palya Bea és júniusi erdőillat Debrecenben: 2024 június 14. és 16. között az ország legkiválóbb éttermei és séfjei gyűlnek össze a 8. Debrecziner Gourmet-n, hogy megmutassák, hol tart ma a gasztronómia csúcsa Magyarországon.

2024.05.03.

Év Fagylaltja verseny 2024

Az Év Fagylaltja versenyt a tavalyi évhez hasonlóan ismét „fesztivál” jelleggel rendezzük meg egy városi rendezvény keretében, ahol a versenyzők a nézők előtt készítik el a versenymunkáikat, hogy a fogyasztók is jobban megismerhessék a fagylaltkészítés rejtelmeit.

2024.04.29.

Gourmet fesztivál 2024

Szokásosan a hazai vendéglátás legismertebb képviselőit, változatos étel-, desszert- és italkínálatát sorakoztatja fel Magyarország legkedveltebb gasztronómiai rendezvénye, az MBH Bank Gourmet Fesztivál. Május 24-26. között idén is több mint 100 kiállító várja a látogatókat a népszerű „országkóstolóra”, a Millenárisra.

2024.05.24. 16:00 - 2024.05.26. 22:00

Török brunch a Dobrumbában

a Dobrumba áprilisban három napra (2024.04.12-14.) elhozza a Boszporuszt a Dob utcába. A törökországi utazásokból és ízemlékekből felépített napindító menüben török húsos és vegetáriánus ételek szerepelnek, no és persze az elmaradhatatlan török tea és az ayran sem maradhat ki.

2024.04.09.

"narrow"
Gear.svg